Vorige zomer zagen we in Het Italiaanse Dorp hoe modeontwerpers Marije en Ovan aan het eind van de serie uitgeroepen werden tot ereburgers van het Sardijnse dorp Ollolai. Inmiddels zijn we ook al 30 afleveringen onderweg met Het Spaanse Dorp: dezelfde formule, maar toch net een beetje anders.

De opzet is helder: vijf Nederlandse stellen of gezinnen mogen voor 1 euro een huis kopen in een verlaten dorp en worden gevolgd in een reality-serie. Gedurende de zomer wordt er elke werkdag 40 minuten beeldmateriaal uitgezonden van het reilen en zeilen van de Nederlanders in het dorp. Veelal zijn van die 40 minuten zeker 10 minuten beelden van voorgaande afleveringen, maar dat mag de pret niet drukken. Het Spaanse dorp een heuse zomersoap geworden en trekt rond de zeshonderdduizend kijkers.

Wat heeft het Zuid-Spaanse Polopos dat Ollolai niet had en andersom?

1. De burgemeester

In Ollolai stond je binnen een paar minuten aan het bureau van de secretaresse voor wie langzaam Italiaans een onbekend fenomeen was. De Poloperos moeten het naar de kustplaats La Mamola op twintig minuten rijden om met een veel aardiger secretaresse te dealen. Gezien de afstand, zou je verwachten dat de burgemeester veel minder te zien is dan in Ollolai het geval was, maar het tegendeel is waar.

We zien de burgemeester van Polopos regelmatig met een grote glimlach op bezoek gaan bij de nieuwe Nederlandse dorpsbewoners. Hij gaat zelfs mee op motortocht met de Limburgse John en draait zijn hand er niet voor om bij te springen bij het plaatsen van een heus pinautomaat in het dorp en ook geeft hij acto de presencia bij het 25-jarig huwelijk van Elisa en Jurgen.

Polopos 1 | 0 Ollolai

>> Lees verder

2 Comments on “Polopos vs. Ollolai”

 1. Elke avond om klokslag half 10 volg ik het dorp polopos.
  Polopos ligt onder de Sierra Nevada. In polopos wonen 60 mensen
  En 5 nederlandse kopels gaan een Casa op knappen om er te wonen en bv een bb in te beginnen..
  Of een lokale winkeltje te open. Of sportieve wandelingen in de omgeving.
  En dan hebben ze ook elke week een weekopdracht BV muurschilderingen op de sporthal.
  Of organniseer een dorpsfeest in polopos wat elk jaar terug komt en willem Janzz zong liedjes van jullio
  GLEZIJAS. EN de 5 koppels moest ook hun eigen tappas maken en er was ge lijk openhuis met die week opdrachten kunnen de koppels geld ver dienen .En aan het eind kijken wie er erreburger wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *