Marathonradio: Julie van den Steen

In het schone België staan de afgelopen weken en ook deze week voor studenten volledig in het teken van “de blok”.  Studeren is toch echt wel anders bij de zuiderburen en er wordt veel meer droge kennis verwacht dan wij in Nederland gewend zijn, en dat betekent al gauw dat je zo’n 500 pagina’s van binnen en buiten moet kennen. Om de studenten een hart onder de riem te steken zendt radiozender MNM 24 uur lang Marathonradio uit vanuit het radiohuis in Leuven. En het leukste van dat al: geregeld bellen er blokkende studenten…

Julie Van den Steen is één van de drie dj’s van Marathonradio en ze mag inmiddels wel tot de koningin van de slappe lach gekroond worden. Haar aanstekelijke lach is een aangename afwisseling op het studeren of, in mijn geval, werken aan de scriptie. Maar als Wouter belt, blijkt Julie ineens toch minder lief dan hij gedacht had:

Marathonradio zendt de hele nacht door en na een bepaald uur bestaat er de kans dat er mensen iets te veel gedronken hebben. Als Julie dan alweer de slappe lach krijgt, voelt Nele al snel aankomen dat ook haar gesprek met de blondine zomaar eens op Youtube zou kunnen gaan verschijnen.

Nele heeft het gekscherend over “een Trumpske” (Make America Great Again), maar wat wordt er nu bedoeld met “een Barackske doen”? Daarvoor zul je echt even naar Marathonradio moeten kijken via http://www.mnm.be/marathonradio! Geloof me dat je binnen een kwartier begrijpen zal wat er met een “een Barackske” bedoeld wordt. 😉 Marathonradio duurt nog tot morgen (vrijdag) 19 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *