Na tien seizoenen mag Yvon Jaspers zich de boerentherapeute van de Nederlandse televisie noemen. Met dank aan haar succesvolle Boer Zoekt Vrouw, vond ook dit jaar een handjevol boeren en boerinnen de liefde. Dat Yvon Jaspers inmiddels een zekere expertise heeft rondom de boerenliefde, moet ook boer Jaap gemerkt hebben tijdens de reünie: nu zijn relatie met Marjan over was, werd hij vrijwel direct in een oorfauteuil gezet om lastige vragen te beantwoorden. Jaap voelt zich er zichtbaar ongelukkig onder terwijl uit het vertrek ernaast een vrolijk gekakel klinkt van boeren die om het hele avontuur wél kunnen lachen.

Michelle en Maarten waren, eerlijk gezegd tegen mijn verwachting in, nog steeds bij elkaar. Hun buurvrouw Steffi was natuurlijk ook nog samen Roel. Het ganse land was in een fikse herfstdepressie geschoten als die twee uit elkaar waren gegaan. Al met al kwam het tiende seizoen traag op gang, maar ook dit jaar heeft het dus weer zijn succes bewezen. Ook voor Rudie, die bij het eerste belletje na het lezen van de brieven gelijk beet had toen hij Rianne belde voor een date: zij wonen nu samen.

Wim kwam alleen binnenstappen bij de reünie en het eerste wat je als kijker dacht, althans ik wel: zie je, hadden die vriendinnen van Marit toch gelijk, die is allang weer op die krullenbol uitgekeken. Het tegendeel bleek waar en Wim en Marit waren wel degelijk nog steeds bij elkaar, alleen had Marit een project in Vietnam. Wie dacht dat dat verre reizen en het boeren niet samen zouden gaan, had het dus mis. Marit is zelfs van plan om binnen minder maanden dan dat een gemiddelde wereldreis duurt, bij Wim in te trekken. Boer Jan vond dat overigens heel erg jammer.

“Als ik zulke muizen op zolder had, dan sloeg ik de kat dood en ving ik ze zelf.” – Boer Jan

Marnix kwam zonder Janneke en dat wisten we natuurlijk al. De bal is na de voorzet van Janneke voor eeuwig in Erfurt blijven liggen. Tijdens weer een kruisverhoor van Yvon, bleek echter dat Marnix’ liefdesverhaal helemaal niet zo onsuccesvol bleek: een vriendin van vroeger uit België heeft zijn twintig jaar oude fantasieën nieuw leven in geblazen. Emmie is een paardenmeisje, maar lijkt Marnix’ gebruiksaanwijzing al verder ontleed te hebben dan Janneke en dat is een hoopvol teken. 

“Als de koe niet in de wei staat, kun je haar er ook niet uithalen.” – Boer Marnix

Zal er nog een elfde seizoen komen? Wat mij betreft wel, maar misschien in een andere opzet. De logeerweek duurde veel te lang, zowel op televisie als in het echt: bij Wim gingen twee vrouwen vroegtijdig weg, Michelle was een zenuwinzinking nabij, Steffi besloot het laatste keuzemoment zelf een dag naar voren te halen en bij Marnix’ moest iedereen zich noodgedwongen terugtrekken in de stacaravans om nog meer irritatie te voorkomen. De kijker moest juist op al die momenten van intrige veel te lang wachten. Misschien volgend jaar eerst op citytrip en dan een week op de boerderij? We zullen zien, maar zolang er koeien in de wei staan voor boerend Nederland, boert Yvon Jaspers vrolijk verder…

Bron: De ReünieBoer Zoekt Vrouw, aflevering 13, KRO, 2 december 2018. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *